Disponibil 24H
0740 024 359
Un ultim omagiu
Trimite o coroană
Incinerare

      Incinerarea umană constă în arderea (incinerarea) defuncților, cenușa rezultată în urma arderii este pusă într-o urnă funerară ce se înmânează familiei sau va fi îngropată în pământ. În România, dreptul de a fi incinerat este garantat prin lege. Din punct de vedere legal, incinerarea are un statut egal cu înhumarea. Legea Funerară 102/2014, Art. 16, Alin. Deși în religia ortodoxă, spre deosebire de alte confesiuni, incinerarea este interzisă, chiar și printre ortodocși sunt persoane care își exprimă dorința de a fi incinerate înainte de a deceda.

     După constatarea decesului trebuie organizat  serviciu de incinerare al defunctului în cazul în care și-a exprimat aceasta dorința.

Noi, Silentium Aeternum, vă putem ajuta în acest sens, oferindu-vă pachete de incinerare cu servicii funerare complete.

Pentru procesul de incinerare umană etapele sunt:
-constatarea decesului, se sună la 112 sau doctorul de familie pentru a constata decesul.
-sunați la Silentium Aeternum;
-obțineți certificatul constatator  de la doctorul de familie sau noi vă punem la dispoziție doctorul din cadrul companiei noastre;
-obțineți certificatul de deces de la Starea Civilă ( Primărie);
-noi ne ocupăm de îmbălsămare;

-toaletare;

-obținerea documentelor necesare incinerării;  

-depunerea sicriului la capelă (dacă se optează pentru serviciu de priveghere si cel religios);

-ceremonia de rămas bun;

-transportul ulterior al sicriului la crematoriu;

*Fiecare persoană decedată care urmează să fie incinerată va avea datele de identificare atașate sub forma unei brățări aplicate în jurul gleznei sau mâinii, obligația etichetării  ne revine nouă și de a transporta defunctul la crematoriu. Brățara de cadavru conține date de identificare a decedatului: nume, sex și data nașterii. Hg 741/2016 Capitolul II, Art. 19.

     Incinerarea constă în arderea trupului unei persoane decedate, în cuptoare special destinate, iar pentru realizarea acestui proces sunt necesare o serie de documente și autorizații. Obținerea lor poate dura până la 48 de ore, însă Silentium Aeternum poate grăbi acest proces.
     Persoana incinerată trebuie să nu poarte bijuterii iar dacă defunctul avea implantat stimulator cardiac, proteze sau alte dispozitive mecanice, acestea vor fi scoase pentru a nu exista riscul exploziei în cuptor în momentul incinerării.
 
Sicriul va fi din lemn ușor inflamabil sau într-un dispozitiv de carton special creat pentru incinerare.

Incinerare durează aproximativ 3 ore, după care rămășițele trebuie să mai fie prelucrate înainte să poată fi înmânate (sub forma de cenușă) familiei.

     Anumite servicii obligatorii pot fi realizate doar de către o firmă de servicii funerare, iar atunci familia defunctului alege un pachet de incinerare oferit de o astfel de firmă, fiind mult mai simplu ca personalul agenției de pompe funebre să se ocupe de toate detaliile, de la constatarea decesului, obținerea certificatului de deces, îmbălsămare, tot ce ține de procesul de incinerare, inclusiv ridicarea urnei cu cenușa decedatului.

Un pachet de incinerare poate include:
-sicriu complet echipat
-transportul persoană decedată de la spital / domiciliu la Casa Funerară Silentium Aeternum
-așezarea decedatului în sicriu 
-obținerea actelor necesare incinerării
-medic constatator deces, îmbălsămare, toaletare, cosmetizare, îmbrăcare decedat
-programare pentru incinerare
-taxa pentru incinerare + urnă
-transport decedat la crematoriu
-întocmire dosar pentru ajutor deces
-ridicare ajutor deces.

     Actele necesare pentru incinerare de care are nevoie familia sunt următoarele:
-certificat de deces
-adeverință de înhumare
-certificat de îmbălsămare
-Cerere de incinerare din partea aparținatorului
-autorizație transport cadavre umane (dacă este cazul).

      Cenușa poate fi păstrată sub formă de amintire sau poate fi transformată în bijuterii handmade, poate fi împrăștiată în natură, pe mare sau într-un loc special îndrăgit de cel decedat.

     Unii oameni aleg incinerare și nu înhumare deoarece:
Aceasta a fost dorința celui decedat.
Este foarte important să respectăm dorința celui decedat. Dacă și-a exprimat dorința de a fi incinerat și a transmis familiei acest lucru este datoria morală a familiei de ai respecta dorința.

Cost mai scăzut.
Costul unei incinerări este mai scăzut decât cel al înhumării pentru că nu presupune achiziția unui loc de veci. Pomana- pachetele ce se dau la inhumare nu mai sunt necesare. Doar familia participă la procesul de incinerare, dacă dorește.
Procedură rapidă
Dorința de a îl păstra alături pe cel adormit
Mulți aleg varianta incinerării pentru a pastra urna și astfel pe cel drag il au alături.


     Dacă într-un anumit oraș nu există crematoriu, firma noastră de pompe funebre: Silentium Aeternum te poate ajuta în acest sens, preluând trupul celui decedat, transportându-l la crematoriu și ne ocupăm de tot ce înseamnă servicii funerare pentru cei dragi.